Over Mieke Verdegaal

Na een opleiding aan de Kon. Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag werd Mieke Verdegaal lerares tekenen op verschillende middelbare scholen. Thans geeft ze schilderlessen aan privé clubs. Woont en werkt in Lisse. Vanaf de tachtiger jaren is ze gestart met exposeren, tientallen exposities in en buiten de bollenstreek. Ze is lid van Kunstkring 88, is dus ook inzender bij de kunstuitleen “De Voorhof” in Rijnsburg.

Over haar werk
Mieke Verdegaal heeft alle schilder- en tekentechnieken beoefend en heeft een periode botanische aquarellen geschilderd. Daardoor leerde zij de bolgewassen kennen en raakte erdoor gefascineerd. De enorme kleurenrijkdom, de sterke vormen en structuur van de planten tot uitdrukking brengen is voor haar een uitdaging. Het meest geëigende daarvoor acht zij olieverf en daar heeft ze zich de laatste jaren helemaal op toegelegd. Ze slaagt erin om voor elk gewas de juiste expressie te vinden en door de composities van haar schilderijen maakt zij als het ware “karakterstudies” van deze gewassen met een haast magische uitstraling. Haar werk is dan ook evenals de bolbloemen: fris en sterk, kleurrijk en boeiend.

exposities
"Oranje-expositie" 
Kunstkring 88 Manifestatie 
"Klaas en Claus" 
B.I.B.-expositie 
"Open Kunstroute 2007" 
Katwijk aan de Rijn 
Katwijk aan Zee, Gemeentehuis 
Lisse, Huys Dever 
Lisse , gebouw "Allerzorg" 
Ateliers in de Bollenstreek 
Mieke Verdegaal is sinds enkele jaren, op uitnodiging, actief lid van de Kunstkring 88.

Dit collectief van beeldende kunstenaars uit de Duin- en Bollenstreek organiseert activiteiten zoals, tentoonstellingen, kunstmarkten en andere manifestaties.
Zo heeft deze Kunstkring ook een Kunstuitleen opgericht; in het sousterrain van de Bibliotheek "De Voorhof" in Rijnsburg

Voor een atelierbezoek
Een bezoek aan het atelier graag op afspraak.
En uiteraard voor alle andere zaken: opdrachten of exposities etc:
Leg contact via email: jezet@planet.nl
Of via de telefoon: 0252 414590
Haar internet adres is
www.MiekeVerdegaal.nl

overige schilderijen