Mobiele Museumgids
Museum voor Communicatie
 Zeestraat 82
 Den Haag

Het Museum voor Communicatie stelt de impact van communicatie op mens en maatschappij aan de orde.
Het Museum voor Communicatie onthult op eigentijdse wijze de verschillen en overeenkomsten van communicatie vroeger en nu.
U geniet niet alleen met uw ogen, ook alle andere zintuigen worden in de verschillende interactieve opstellingen geprikkeld.
Het museum bezit de verzilverde telefoon waarmee in 1928 het eerste gesprek tussen Nederland en Amerika heeft plaatsgevonden. De gesprekken liepen via de zeekabels die tussen Engeland en Nederland lagen en via de radioverbinding Londen - New York.
wist u dat...?
 In 1881 wordt de eerste Nederlandse telefoon-centrale in gebruik genomen. Er zijn dan 49 abonnees.
 De eerste proeven met mobiele telefoons werden in de jaren '30 gedaan
De Carvox 2453(1986) was de eerste autotelefoon en eigenlijk de eerste mobiele telefoon.

aktiviteiten
Demonstraties en films
Elke zondag
"Kunt u mij doorverbinden met toestel 4567?" De grote oude telefooncentrale uit 1912 blijkt tijdens de demonstraties echt te werken! Ook de Transorma, de oudste postsorteermachine ter wereld, kan nog steeds de post sorteren. In de filmzaal draait een continu filmprogramma voor jong en oud.

Tentoonstellingen:
Love is What You Want
4 september 2015 t/m februari 2016

Het publieksproject Love is What You Want brengt een ode aan de eeuwige en voorbije liefde. Lees de meest bijzondere liefdes- en ontmoetingsverhalen van mensen uit binnen- en buitenland. Je kunt ook je eigen ontmoetingsverhaal opnemen en toevoegen aan de tentoonstelling.


Tribute to the Love Letter
Een ode aan de liefdesbrief door grafisch ontwerpers over de hele wereld. 4 september 2015 t/m 3 januari 2016
The Gallery Presents uit Arnhem onderzoekt hoe de liefdesbrief er vandaag de dag uit zou kunnen zien vroeg wereldwijd grafisch ontwerpers en kunstenaars om een ode te brengen aan de liefdesbrief. In het museum zijn alle ingezonden ontwerpen te bewonderen.


'Kunt u dat even uitleggen?'
7 sept 2015 t/m 31 jan 2016
met uitzondering van 5, 6 en 7 oktober.
De tentoonstelling 'Kunt u dat even uitleggen?'laat in beeld en geluid zien welke specifieke problemen laaggeletterden ervaren bij hun medicatiegebruik. Maar ook wat de oplossing is.


Muscom Needs Internet
Tijdens het project Life Needs Internet nodigde Jeroen van Loon het publiek van het Museum voor Communicatie uit een brief te schrijven over de rol die internet in hun leven speelt. Een selectie van de 300 geschreven brieven is hier te zien.


GO3D
tot oktober 2015
De eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien.
Wat is het; waar wordt het toegepast en welke invloed heeft 3D printing bijvoorbeeld op de relatie tussen producent en consument? Volgens experts leiden de innovatieve productiemogelijkheden zelfs tot een ware ‘makersrevolutie’. Het Museum voor Communicatie toont naast de huidige stand van zaken ook een blik op de toekomst.
De tentoonstelling blikt terug op de ontstaansgeschiedenis van 3D printing, maar werpt ook een blik op de toekomst. Naast een demonstratie van 3D printers krijgen bezoekers van het Museum voor Communicatie de meest uiteenlopende objecten te zien die met behulp van printers zijn gemaakt.
Ontdek GO3D nu met onze audiotour. Ga naar IZI.travel en download de gratis app op je mobiel of tablet.
http://izi.travel/nl/41864-go3d


STAR/RING
Zonder telefoon was Neo voor eeuwig verloren in The Matrix. Maar ook in Mary Poppins belden de hoofdrolspelers al wat af. De telefoon staat in vele films garant voor doodenge, hilarisch of juist verleidelijke scènes. STAR/RING sleurt je telefonisch mee in deze wereld. Ontdek welke rol jij zelf speelt. En je mobieltje!?
 In STAR/RING kom je vele beroemdheden tegen en... jij speelt zelf ook de hoofdrol!


Alle Nederlandse postzegels online op bijzondere website Duizenden duizenden Nederlandse postzegels en hun ontwerpen vind je op: www.postzegelontwerpen.nlOpeningstijden
dinsdag tot en met vrijdag:
 10.00 - 17.00 uur
za, zon- en feestdagen:  12.00 - 17.00 u
25 december en 1 januari:  gesloten

 Zeestraat 82
 Den Haag
tel: 0703307500
fax: (070) 360 89 26
e-mail: info@muscom.nl
internet: www.muscom.nl
TERUG