Mobiele Museumgids
Musea Maastricht & omstreken
Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

De geschiedenis, tradities en trends van misschien wel de leukste provincie van Nederland in het meest afwisselende museum van Limburg, Het museum ligt op een steenworp afstand van het centraal station Venlo.
Limburg ontstaat
Op vierhonderd vierkante meter komen twee onderwerpen aan bod: de geschiedenis van Limburg vanaf 1794 tot nu en de Limburgse identiteit.  Het zijn complexe thema’s, dus moeilijk uit te leggen. Maar ze worden spannend en speels over het voetlicht gebracht, waardoor de aandacht niet verslapt. De heldere ordening zorgt ervoor dat de bezoeker niet verdrinkt in een taaie brij van feiten en feitjes.

In de zaal Limburg ontstaat… steeds opnieuw wordt teruggekeken op dik tweehonderd jaar geschiedenis. Maar met een frisse en verrassende blik.
Kortom nog meer dan genoeg te zien voor een hele (mid)dag.
foto: Liburgse Vlaai MarielleFranssen.


 Limburgs Museum Cinema.
In het museumtheater is iedere tweede zondag van de maand om 14.00 uur een programma te zien in de reeks Limburgs Museum Cinema.

Historisch filmmateriaal is van onschatbare waarde voor onze kijk op het verleden. We kunnen ons daarmee een veel beter beeld vormen van het dagelijks leven en werken van vorige generaties.  Het Limburgs Museum is altijd op zoek naar nieuw filmarchiefmateriaal.


deel1
http://youtu.be/TOtZ0cc8_Nw
deel2
Tweets about "limburgsmuseum"

Limburgsmuseum

Aktiviteiten 2015
Grand Café het Gouvernement in het Limburgs Museum is dé ontmoetingsplaats in hartje Venlo.

Elke zaterdag een marathonprogramma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur vanuit Grand Café in het Limburgs Museum. Je bent van harte welkom bij de uitzending die tussen 10 en 14 uur rechtstreeks vanuit het Grand Café van het Limburgs Museum in Venlo komt.
Voor vragen, prijzen, offertes of overige suggesties kunt u ons altijd vrijblijvend benaderen.
e-mail: gouvernement@limburgsmuseum.nl
Telefoon: 077-3523699
http://www.gouvernement.nu
https://twitter.com/limburgsmuseum


Exposities en presentaties in 2015
Rowwen Hèze 30 joar
22 mei t/m 3 januari 2016.
Onder overweldigende belangstelling is op donderdag 21 mei jongstleden de familietentoonstelling Rowwen Hèze 30 joar geopend.
t>
De expositie laat de ontwikkeling zien die de groep heeft doorgemaakt van vooral een feestband - geroemd om zijn snelle, op Tex-Mex geïnspireerde muziek en ruige podiumperformance - naar een muziekgroep die ook rustige, persoonlijk getinte ballades maakt.


De vrolijke wereld van Fiep
van 25-06-15 t/m 06-03-16
Fiep Westendorp (1916-2004), de grande dame onder de Nederlandse illustratoren, verwierf nationale bekendheid met haar tekeningen van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Pim en Pom, Otje en Floddertje.
Ruim vierhonderd originele werken zullen in deze overzichtstentoonstelling te zien zijn, voor velen een feest van herkenning. Kinderen van ongeveer drie tot acht jaar kunnen naar hartenlust spelen in de vrolijke wereld van Fiep.
Verder kun je ook je kinderfeestje vieren met Jip & Janneke, Pim & Pom en alle andere getekende helden.


Daelzicht op Nederland
 werken van cliënten van Daelzicht.
van 16-05-15 t/m 01-11-15
Deze kunstenaars met een verstandelijke beperking maar met een groot hart en ongedwongen coloristisch talent, geven in de expositie hun kijk op Nederland beeldend vorm.
De kunstenaars grepen het onderwerp aan om hun beeld weer te geven van het land waarin zij wonen, werken en leven. Een jaar lang is er gewerkt. Hun zicht op Nederland werd daarmee Daelzicht op Nederland. Onderwerpen die tot de verbeelding spraken, zijn uitgewerkt op doek of in ruimtelijke objecten van keramiek en pulp-art. De onderwerpen zijn heel divers, denk onder meer aan landschappen of elementen hieruit, tradities, kleding, geschiedenis, industrie, kunst, politiek, muziek, televisie en film.


Top!stukken uit het Rijkmuseum van Oudheden
van 05-06-15 t/m 03-01-16
  Het museum krijgt de gelegenheid om deze archeologische topstukken uit Zuid-Nederland ruim een half jaar lang te laten zien. Ze worden in bruikleen afgestaan door het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Met deze tijdelijke aanvulling uit Leiden wordt de presentatie Van neanderthaler tot stedeling ruim zeven maanden dé schatkamer van het zuiden.


Strijders uit de speelkist
van 18-12-14 t/m 30-08-15
Strijders uit de speelkist is een echte familietentoonstelling voor drie generaties: grootouders, ouders en (klein)kinderen.
Forten bouwen, indiaantje spelen, Darth Vader verslaan in een lichtzwaardgevecht… Met een klein beetje fantasie is de kinderkamer het ideale decor voor de gevaarlijkste avonturen. En daar gaat de familietentoonstelling Strijders uit de speelkist over.


geopend op di t/m zo  11 tot 17 uur.
Groepen ook op afspraak buiten
reguliere openingstijden.
Eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en
tijdens carnaval is gesloten.
€ 5,50 volwassenen
€ 3,50 jeugd (4 t/m 17 jaar)

Bezoekadres
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo

Telefoon 077 3522112
Fax 077 3548396
info@limburgsmuseum.nl
Postadres
Postbus 1203
5900 BE Venlo
www.limburgsmuseum.nl
TERUG