Mobiele Museumgids

    Museums  Amsterdam
Vincent van Gogh museum

Paulus Potter straat 7
1070 AJ Amsterdam

Het Van Gogh Museum beheert de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld: ruim 200 schilderijen, ongeveer 500 tekeningen en meer dan 700 brieven, evenals zijn verzameling Japanse prenten.

Transparant gebouw Met een nieuw entreegebouw aan het Museumplein gaat een langgekoesterde wens van het Van Gogh Museum in vervulling. De tentoonstellingsvleugel is oorspronkelijk ontworpen door Kisho Kurokawa en in 1999 in gebruik genomen.
Het spectaculaire ontwerp bestaat uit een transparant gebouw met technisch hoogstaande glasconstructies.
Vanaf de tweede week in september 2015 betreden bezoekers het museum via een spectaculaire glazen entree aan het Museumplein.
Het museum blijft gedurende de hele bouwperiode open voor publiek.

The Van Gogh Museum first opened its doors in 1973. The building, designed by Dutch architect Gerrit Rietveld, houses the world's largest collection of works by Vincent van Gogh: some 200 paintings, 500 drawings and 700 letters, as well as the artist's own collection of Japanese prints.

In addition to work by Van Gogh, the museum has a rich and varied collection of other 19th-century art. The artists represented include Impressionists, Post-Impressionists and others

https://www.facebook.com/VanGoghMuseum

Van Gogh Museum
Tweets about "vincentvangogh OR vangoghmuseum"Elke Vrijdagavond
Op vrijdagavond is het Van Gogh Museum tot 22 uur geopend en is er altijd iets bijzonders te beleven.


tentoonstellingen
Munch : Van Gogh
25 sept 2015 - 17 jan 2016
Ontdek de parallellen tussen twee iconische kunstenaars: Vincent van Gogh en Edvard Munch. Bewonder de vele topstukken vanuit de hele wereld waaronder 'De schreeuw' van Munch en 'Sterrennacht boven de Rhône' van Van Gogh in één spectaculaire tentoonstelling.
In Munch : Van Gogh staan de parallellen tussen twee iconische kunstenaars centraal. Hun visies op leven en kunst zijn nauw aan elkaar verwant, ondanks dat ze elkaar nooit hebben ontmoet. Hun werk is kleurrijk, intens, expressief en radicaal. Hun levens hebben opvallend veel raakvlakken.
Vincent van Gogh (1853-1890) en de Noorse kunstenaar Edvard Munch (1863-1944) worden dan ook niet voor niets vaak in één adem genoemd.


When I Give, I Give Myself
20 mei 2015 – 17 januari 2016
Wat betekenen Vincent van Goghs ideeën en inzichten nog voor kunstenaars nu?
 In de tentoonstelling 'When I Give, I Give Myself' reageren 23 hedendaagse kunstenaars op brieven van Van Gogh.
De werken van de 23 Nederlandse en internationale kunstenaars en schrijvers lopen als een eigentijdse route door de vaste collectie en zetten hiermee Vincent van Gogh in een ander daglicht.


Vaste presentatie
In de nieuwe inrichting stap je direct in Van Goghs wereld. Je ziet natuurlijk zijn meesterwerken, maar ook tekeningen en brieven. Je ontdekt de ideeën en ambities achter zijn kunst.

Van Gogh ervoer het leven en de wereld op een intense manier en wilde met zijn kunst de grote thema’s van het bestaan - zoals angst, lijden, liefde en hoop - verbeelden. Je volgt de onafgebroken zoektocht van een kunstenaar die zichzelf voortdurend probeerde te verbeteren.


Cursus Tentoonstellen
Hoe maak je een tentoonstelling? Wat doet een curator?
Wil jij ook de wereld van kunstexposities ervaren? Schrijf je dan in voor de cursus De kunst van het tentoonstellen.
De kosten voor deelname aan de cursus zijn € 1.500 per persoon.


Paulus Potter straat 7
1070 AJ Amsterdam
bel: 0205705252
http://www3.vangoghmuseum.nl

dagelijks van 10-18 u, vrijdags tot 22 u;
kassa en restaurant 10-17.30 u,
winkel 10-17.45 u,
bibliotheek Museumplein 4:
ma t/m vr 10-12.30 en 13.30-17 u;
1 jan gesloten
Met elke maand een schilderij. € 7,95
Toegangsprijzen
volw € 9,-; kind (13-18) € 2,50;
kind (-13) gratis (Museumkaart geldig)
SPECIAL Rembrandt
TERUG